Ülés időpontja

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke összehívta a testület soron következő ülését.

 

Az ülés időpontja: 2017. október 19. (csütörtök) 16:00 óra

Az ülés helye:     Nemzeti Választási Iroda székháza

(1054 Budapest, Alkotmány u. 3.)

 

Tervezett napirend:

1.    Országos népszavazási kezdeményezések elbírálása

1.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy csak olyan személy legyen miniszterelnöknek javasolható, aki az egészségi és pszichikai állapotáról készült, harminc napnál nem régebbi jelentés nyilvánosságra hozatalához hozzájárult?”

Vágó Gábor
magánszemély

2.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy összeférhetetlenség miatt ne vehessen részt közbeszerzési eljárásban ajánlattevőként, részvételre jelentkezőként, alvállalkozóként, vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetként olyan szervezet, amelyben a miniszterelnök Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 2. pontja szerinti hozzátartozójának többségi befolyása van?”

Vágó Gábor
magánszemély

3.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az állami adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot ne csak bűncselekmény gyanúja esetén folytathasson le?”

Vágó Gábor
magánszemély

4.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy országgyűlési képviselő ne lehessen – minisztérium kivételével – központi államigazgatási szerv vezetője?”

Vágó Gábor magánszemély

5.

„AKARJA-E ÖN AZ ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI ROMA TARTOMÁNY ELNEVEZÉSŰ TERÜLETI AUTONÓMIA LÉTREJÖTTÉT BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN, SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG, NÓGRÁD ÉS HEVES MEGYÉKBEN?”

Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt

2.    Döntés az Országos Örmény Önkormányzatban megüresedett képviselői mandátum kiadásáról

A Nemzeti Választási Bizottság ülése nyilvános.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2017.10.17.